Handelshuset på Skagen
16242
post-template-default,single,single-post,postid-16242,single-format-standard,wp-custom-logo,bridge-core-3.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

Handelshuset på Skagen

POPUP DESEMBER – 2018

Handelshuset på Skagen 18 får nytt liv og ønsker hjertelig velkommen til besøk i vår pop-up kafe og galleri fra 5. desember.
I dette huset er du gjest i det eldste privateide huset i Stavanger som ble bygget i perioden 1704-10. Huset er i dag fredet. Husets fasade er kledd med elegant, stående panel, preget av rokokkoens formspråk. Den praktfulle inngangsdøren er laget av Egersund-snekkeren Feyling.

Det har vært handel i huset i mange generasjoner fra Handelshuset Plough & Sundt med sildehandel, hummereksport og rederivirksomhet, via vinhandel, sigarer og egen kaffeproduksjon med Gullkant kaffe som egen merkevare under firmanavnet Fred.Hansen. Det gode utvalget av viner var noe Alexander Kielland benyttet seg av som venn av husets daværende eier Frederik Hansen. Handelstradisjonen ble i mange år ivaretatt i familieselskapet Fred.Hansen skipshandel og storhusholdning.
Huset har gjennom historien vært fylt av kunst og musikk da husets mange eiere har vært engasjert i Stavangers kulturliv og vi er glade for å invitere gjester inn på Skagen 18 til en helt unik julehandel midt i Stavanger sentrum.

Vi vil vise fram kunst og tegneserier på veggene fra Sunderø Art Galleri , tilby bøker fra Pelikanen forlag  og servere Gullkant kaffe i vår lille pop-up cafe. Blir du sulten vil vi tilby bakverk fra Buøy Konditori i cafeen. Det blir mulighet til å kjøpe julekaker og den lokalproduserte kaffen fra Rogaland Kaffehus med seg hjem.
Hva fremtiden vil bringe inn i lokalene forblir foreløpig en hemmelighet men vi åpner døren på gløtt for en liten julesniktitt nå.

Velkommen til handel på Skagen 18 som har over 300 års historie som faktisk sitter i veggene.
Åpningstider onsdag til søndag 5-22 desember
onsdag til fredag 12 – 20 / lørdag 10 – 18 / søndag 14-18