Blog Template VC
16257
page-template-default,page,page-id-16257,wp-custom-logo,bridge-core-3.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

Et år i Rogaland Kaffehus

Et år er gått og her sitter jeg med en kopp kaffe. Definisjonen på kortreist kaffe rettere sagt. Den er nemlig brent i lokalene våre på Engøy, av ingen ringere enn Jakob Hart, som forsåvidt startet nærmest samtidig som meg, i brenneriavdelingen her på huset.

 

Jeg vil veldig gjerne fortelle litt fra mitt første år her i Rogaland Kaffehus.

 

Min reise etter det svarte gullet startet i 2018. Det å gå fra et fantastisk selskap som TESS med over 1000 ansatte, ved så å bytte dette ut med et lite stolt og lokalt selskap som Rogaland Kaffehus, var en enkel avgjørelse for min del. Her fikk jeg en mulighet til være med å bygge videre på den unike filosofien som Arne Aarthun og Kim Hart har skapt. Dette er to pioneerer som har vært med å utvikle og prege dagens kaffemarked i over 35 år, det står det respekt av.

 

Ordet «utvikle» er en veldig viktig egenskap få bedrifter og mennesker i hver nisje har. De fleste kopierer det de beste gjør og er fornøyde med det, men det har aldri vært aktuelt for Arne og Kim. Kaffe har vært synonymt med min oppvekst, da jeg er flasket opp i Siddishallen og maskinene til den gang DSK. Hvem husker vel ikke den glovarme plastikk koppen med buljong for en femmer i «midthallen» og kiosken? Det var kanskje skjebnen at jeg skulle begynne å jobbe med kaffemaskiner, vanndispensere og tilhørende produkter, ikke vet jeg – men gud så kjekt det har vært.

La oss nå begynne fra starten der jeg fikk en telefon fra Kim. «Manna, vil du være med å bygge opp ett salgsteam i Rogaland Kaffehus? Ehh ja selvfølgelig» Jeg begynte 04.01.18, og jeg må si at kurven har vært bratt og lærerik. Det startet med et brak, maskiner og utstyr fra Franke, Bonamat, WMF, Bezzera, og Aequator skulle pugges, og læres. Så bar veien videre for å forstå forskjellen på ferskbrygg, espresso basert og aeropress, og heldigvis smaker man jo underveis. Jeg må si kaffe fikk en helt annen betydning for meg etter bare et par timer som ansatt.

 

Etter dette så bar veien videre for vann, og Dilmah te. Vann er jo ikke bare vann, det skal jo smake godt, være klart og rent. Vår kjære teknikker Alar, har sterke meninger når det kommer til vannkvalitet. Jeg må si vi i Rogaland Kaffehus er veldig heldige som kan nyte disse godene internt, og har muligheten til å dele med næringslivet, det offentlige og det private.  Og nå har vi også laget en egen nettbutikk for det private hvor du enkelt kan bestille både vår lokal brente kaffe og utstyr. Se vår nettbutikk her

 

Jeg kommer aldri til bli utlært, det er sikkert å vist. Kaffe og te er i en rivende utvikling, og vi er med på denne utviklingen med vårt lille kaffebrenneri.
Skal du til en onestop shop som faktisk kan backe opp at bønnene blir brent lokalt- ja da er det bare å ringe vår egen kaffebrenner Jakob Hart. Han inviterer deg kanskje med på å brenne batch om du er heldig.

 

Noen tar snarveien, mens andre tråkker løypene selv. Vi har masse spennende på gang, så det er bare å glede seg. Etterspørselen fra privat markedet øker, så vi kommer garantert til å utvikle nye kaffesorter for dette publikummet.